Zyra e Kryeministrit

Vlada Republike Kosovo je usvojila odluku o povečanju plata nastavnom i ostalom osoblju u školama Republike Kosovo

29 avgusta, 2008

Priština,29.avgust 2008
 
Odlukom je utvrđeno da se putem licenciranja u budučnosti zameni linearni platni
 sistem u obrazovanju. Novi platni sistem će obeležiti pozitivne razlike na osnovnom i srednjem nivou obrazovanja na Kosovu.
 
Odlukom je utvrđeno da je nastavncima profesionalne spreme na nivou Učiteljske škole povečana plata od 10 do 22 posto, onima na nivou više pedagoške škole povečana je osnovna plata od 19 do 31 posto, nastavnicima trogodišnje i četvorogodišnje univerzitetske spreme je povečana od 27 do 39 posto, a nastavnicima postuniverzitetske spreme ( magistartura i doktoratura) je povečana od 35 do 47 posto.
 
Premijer Vlade Republike Kosovo, Hashim Thaçi je istakao da investirajuči u obrazovanje, investiramo u našu budučnost. Vlada je pokazala svoje zalaganje za napredak u obrazovanju putem investicija u nove školske objekte putem licenciranja i akreditovanja obrazovnih institucija, pilot projekata za kompjuterizaciju škola, putem dodeljivanja besplatnih školskih knjiga,  priznavanja radnog iskustva nastavnicima, i na kraju zalaganje je i današnja odluka o povečanju plata nastavnicima, koja će poboljšati materijalni položaj nastavnicima na Kosovu, izrazio se premijer Hashim Thaçi.
 
Ministar obrazovanja nauke i tehnologije , Enver Hoxhaj je istakao ovom prilikom da je vizija Vlade Republike Kosovo orijentisana na investiranje ka poboljšanju infrastrukture školskih prostora i objekata, poboljšanje materijalne osnove nastavnika i obezbeđenje školskih udžbenika. To će dovesti do povečanja kvaliteta obrazovanja i obrazovanja novih generacija na Kosovu rekao je ministar Hoxhaj. 

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.