Zyra e Kryeministrit

Premijer Hashim Thaçi se susreo sa g. Pierre Mirelom , direkotorom za Zapadni Balkan u generalnoj direkciji za proširenje Evropske Komisije

28 maja, 2008

Priština, 28. maj 2008
 
Premijer Vlade Republike Kosovo, g. Hashim Thaçi se anas susreo sa g. Pierre Mirelom, direktorom za Zapadni Balkan u generalnoj direkciji za proçirenje Evropske Komisije.
 
Na susretu je premier Thaçi obavestio g. Pierre Mirela o angažovanju i progresu koji je postignut na Kosovu, i o reformama koje se vrše u ekonomiji , politici, a i u zakonodavstvu i aktivnostima koje se obavljaju u skladu sa evropskim standardima.

„Glavna agenda institucija Republike Kosovo, što je i volja kosovskih građana, je agenda za integrisanje u evroatlanske strukture, u NATO i Evropsku Zajednicu „ izjavio je premijer Thaçi, dodajuči da je Kosovo zemlja jednakih mogučnosti, multietničko društvo, i društvo sa perpektivom za opšti napredak mia i stabilnosti u regionu.
 
G. Thaçi je takođe obavestio Pierre Mirela o pripremama Vlade Kosova za donatorsku konferenciju. Premijer Thaçi je potvrdio da očekuje da će Kosovo dobiti podršku međunarodne zajednice, kako bi to zajedničko zalaganje rezultiralo boljim uslovima za sve građane Kosova.
 
G. Pierre Mirel je rekao da je Skupština Saveta Evrope u Briselu potvrdila da je budučnost Zapadnih Zemalja integrisanje u Evropu, i sada je dobro da čujemo od premijera Thaçija da je agenda Vlade Kosova upravo integrisanje u EZ-u. G. Pierre Mirel je potvrdio da je konačno određena da se održi donatorska konferencija za Kosovo, 11 jula u Briselu.  

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.