Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Manaj se susreo sa delegacijom vlade Mađarske i BiH

22 maja, 2008

Priština, 22.maj 2008
 
Zamenik premijera Vlade Kosova g. Rame Manaj je danas dočekao vladinu delegaciju Mađarske kojom je rukovodila gđa Mariann Berecz, rukovodioc Departmana u ministarstvu spoljnih poslova Mađarske za evropska pitanja.
 
Gđa Bertetz koja boravi na Kosovu, da bi učestvovala kao predstavnica Mađarske u Upravnoj međunarodnoj grupi , izrazila je komplimente za rad vlade i Parlamenta Kosova, radi kompletiranja nacrta zakona iz paketa Ahtisarija, i radi mogučnosti njihove implementacije.
 
Zamenik premijera Manaj se zahvalio na interesovanju, i podršci Vlade Mađarske, i govorio je o projektima i spremnosti vlade da se na Kosovu stvore šanse za normalan život i integrisanje svih zajednica.
 
Na susretu se govorilo o saradnji Kosova sa međunarodnom zajednicom, posle 15 juna, kada se završi tranzicija, i kada se ojača Ustav Republike Kosovo, kao i usvojenim zakonima iz paketa predsednika Ahtisarija .
 
Zamenik premijera Rame Manaj je na posebnom susretu dočekao delegacciju BiH-e, kojom je predsedavao Mario Nedić, pomočnik ministra u ministarstvu za ljudska prava i izbeglice.
 
Posle jednog recipročnog predstavljanja opšteg razvoja BiH-e i Kosova, glavna tema razgovora se koncentrisala na procese povratka i razmenu iskustava u zakonodavstvu obeju zemalja.
 
Susret se organizovao sa inicijativomUNDP-a, a obe strane su izrazile priznanje za dosadašnji rad i aktuelno angažovanje UNDP-a na Kosovu i u Bosni I Hercegovini    kao i o potrebi i mogučnostima bilateralne i multilateralne saradnje u ovim pitanjima, čije je rešenje od vitalnog interesa ne samo za obe zemlje nego i za region.  

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.