Zyra e Kryeministrit

Premijer Hashim Thaçi obečava dostojanstvo belim mantilima, kvalitet usluga za kosovske građane i reforme u zdravstvu

29 aprila, 2008

Priština, 29.april 2008
 
Premijer Vlade Republike Kosovo Hashim Thaçi je u petak na susretu sa rukovodiocima klinika Kliničkog Univerzitetskog Centra Kosova je izjavio da će zdravstvo biti prioritet Vlade Kosova, i ozbiljno će se angažovati na poboljšanju stanja u ovom značajnom segmentu našeg društva.
Premijer Hashim Thaçi je tokom posete KUC Kosova bio u pratnji ministra Zdravlja Alusha Gashija.

Na susretu sa rukovodiocima klinika KUC premijer Thaçi je izrazio zabrinutost zbog aktuelnog stanja koje vlada u zdravstvenom sektoru na Kosovu.

„Dostojanstvo zdravstvenih radnika treba unaprediti na zasluženi nivo, trebaju se unaprediti nadležnosti rukovodioca klinika putem decentralizacije i unapređenja sistema zdravstvenog funkcionisanja. Ovaj sistem treba da garantuje kvalitet zdravstvenih usluga, i merljive i vidljive reforme“.
 
Premijer je ocenio da sredstva koja se izdvajaju u zdravstvu , posebno za lekove (11 miliona eura) nisu mnogo, ali ona traže dobro menadžiranje i odgovornost u menadžera u planiranju.

„Zdravstvo traži kvalitetno unapređenje i učinićemo sve što je moguče da zdravstvo postane poštovano i dostojanstveno za naše građane. Za žaljenje je kada pacijent dođe ovde bolestan i iz ovih klinika izađe još bolesniji“, rekao je premijer Vlade Kosova Hashim Thaçi.
 
„Vlada je izdvojila finansijska sredstva i samo za lekove je potrošeno 1 milionn eura, i ponovo nema lekova. Defekti se trebaju pronači i prevaziči. Izdvojena su sredstva za higijenu , jer je za sada higijena na veoma niskom nivou. Izdvojiće se sredstva i za ishranu  pacijenata, jer je hrana trenutno veoma loša“, izrazio se premijer Thaçi.
 
Premijer Hashim Thaçi je izrazio ozbiljno angažovanje vlade za poboljšanje stanja koje vlada u našem zdravstvu. Kososko zdravstvo je jedan od glavnih prioriteta i Vlada Kosova će invetsirati i investira još snažnije nego ranije u ovaj sektor.

Premijer Thaçi je izrazio ubeđenje da zdravstvo i KUCK ima sposobno osoblje za prevazilaženje aktuelnih iskušenja za unapređenje i nepredovanje kososkog zdravstva.

Rukovodioci klinika KUCK su tražili pojačano angažovanje na redovnom snabdevanju lekovima i potrošnom materijalu. Istakli su potrebu za reformu zdravstvenog sistema, osiguranjem kadrova i potrebnog prostora za normalan rad klinika KUCK-a.  

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.