Zyra e Kryeministrit

Premijer Vlade Republike Kosovo , Hashim Thaçi se susreo sa bugarskom ministricom za evropska pitanja , Gergana Grancharova

24 aprila, 2008

Priština, 24.april 2008
 
Premijer Vlade Kosova , Hashim Thaçi je dočakao bugarsku ministricu za evropska pitanja g. Gergana Grancharova.
 
Premijer Thaçi se zahvalio visokoj bugarskoj zvaničnici na priznavanju Republike Kosovo od strane Republike Bugarske, kao i na kordinisanoj politicu za priznavanje Kosova od strane zemalja regiona (Hrvatska i Mađarska).
 
Premijer Thaçi takođe, visoko ceni međunarodnu prisutnost Bugarske na Kosovu, i tražio je produbljivanje saradnje među dvema zemljama. Na susretu se govorilo o bugarskim investicijama na Kosovu, i o razmeni iskustava u oblasti evropskih integracija.
 
Ministrica Grancharova je izrazila veliko poštovanje za zrelost Kososvkog rukovodstva tokom procesa proglašavanja nezavisnosti, i u ime bugarske vlade ponudila je pomoč za unapređenje humanih kapaciteta u kososvkim institucijama.

„Produbljivanje ekonomske saradnje između Kosova i Bugarske će se u budučnosti povečati“, rekla je između ostalog gđa Grancharova, koja je izrazila zadovoljstvo zbog stabilnosti Kosova i celog regiona.

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.