Zyra e Kryeministrit

Premijer Vlade Republike Kosovo, Hashim Thaçi, se susreo sa liderom republikanske partije Albanije, Fatmir Mediu

24 aprila, 2008

Priština, 24. april 2008
 
Premijer Vlade Republike Kosovo, Hashim Thaçi i bivši ministar odbrane Albanije i lider republikanske partije Albanije, Fatmir Mediu, su visoko ocenili poziv za učlanjenje Albanije u NATO.

Premijer Thaçi i predsednik RP Mehdiu su potencirali značaj koji predstavlja poziv za učlanjenje u NATO za mir, sigurnost i ekonomski razvoj Albanije i regiona.
„ To je bio izuzetan uspeh Albanije, celokupne albanske politike, građana Albanije , ali i uspeh za mir i stabilnostu regionu“, izrazio se premijer Hashim Thaçi, u vezi sa pozivom za učlanjenje Albanije u NATO.
 
Premijer je izrazio ubeđenje i za produbljivanje saradnje Kosova i albanije.
 
„ Ostvarićemo veoma odgovornu, višedimenzionalnu i veoma rezultativnu saradnju „ rekao je premijer Thaçi.
 
Čestitajući premijeru Hashimu Thaçiju na njegovoj dužnosti premijera i povodom nezavisnosti Kosova, bivši albanski minisar i lider Republikanske partije Albanije, Fatmir Mediu je istakao:
 
„Veoma sam ubeđen da će Vlada Kosova pod rukovodstvom g. Thaçija, uraditi veoma dobre poslove za kosovske građane,i otvoriće  nove mogučnosti za razvoj recipročne saradnje Kosova i Albanije“.
 
Na susretu su vrednovani mnogi potencijali saradnje između Kosova i Albanije, i stavljen je poseban naglasak na značaju kordinisanja te saradnje.
 
Premijer Thaçi i g. Mediu su izrazili spremnost da doprinesu i podrže sva pozitivna zbivanja u procesu saradnje između Kosova i Albanije. 

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.