Zyra e Kryeministrit

Delegacija Vlade Republike Kosovo u službenoj poseti Briselu

28 marta, 2008

Priština, 28.mart 2008
 
Delegacija Vlade Republike Kosovo na čelu sa zamenikom premijera Hajredinom Kuçijem u čijem su sastavu, ministrica pravde gđa Nekibe Kelmendi, ministar privrede i finansija g. Ahmet Shala, kao i ministar unutrašnjih poslova g. Zenun Pajaziti po pozivu šefa misije EULEX-a g. Yves de Kermabon, se nalaze u radnoj poseti Briselu.
 
Posle susreta sa g. Kermabon, delagacija Vlade Kosova je realizovala susrete sa rukovodiocima odgovornih stubova Misije EULEX-a u oblasti sudstva, policije i onoj carina. Na ovim susretima su diskutovani razni aspekti koji se odnose na uspostavljanje Misije EULEX-a na Kosovu, kao i o mandatu i ciljevima ove misije.
 
Govoreči u ime Vlade Republike Kosovo, zamenik premijera Hajredin Kuçi   je ponovo istakao zalaganje Vlade Kosova, za obezbeđivanje sredine u kojoj vlada zakon, a uspostavljanje misije EULEX-a smatra kao veliku pomoč u tom pravcu.
 
Zamenik premijera Kuçi je potvrdio podršku Vlade Republike Kosovo Misiji EULEX-a pružajuči saradnju u duhu partnerstva.
 
Sa druge strane g. Yves de Kermabon je istakao da se EULOEX razlikuje od Misije UNMIK-a . Prema njemu , kosovske institucije su odgovrone za izgradnju jednog društva i zemlje u kojoj vlada zakon, a misija kojom on upravlja će monitorisati i savetovati kosovske institucije.
 
Obe su se strane složile za intenziviranje saradnje, u cilju što bržeg uspostavljanja Misije EULEX-a i njegove funkcionalizacije. 

Last modified: 5 децембра, 2022

Comments are closed.