Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastao sa potpredsednicama Severne Mitrovice, Zvečana i Leposavića

18 aprila, 2024

 

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti sastao se danas sa zamenicom gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica, Katarinom Ađančić, zamenicom gradonačelnika opštine Zvečan, Natašom Tomanić i zamenicom gradonačelnika Opštine Leposavić, Marinom Bogojević, koja je učestvovala virtuelno. 

Na sastanku, pored premijera prisustvovali su ministar Administracije Lokalne Samouprave Elbert Krasniqi i savetnica premijera za Pitanja zajednica, Elizabeth Gowing.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u četiri opštine na severu zemlje i najnovijim dešavanjima u odnosima sa našim severnim susedom, sa akcentom na jučerašnje radnje u vezi sa zadržavanjem građana Republike Kosovo na graničnim prelazima i javnim pretnjama od  Predsednika Srbije. 

Posebna pažnja tokom sastanka je takođe posvećena mogućnostima za intenziviranje investicija i infrastrukturnih projekata u ovim opštinama, praktičnim merama koje mogu da olakšaju zapošljavanje, kao što je mera zapošljavanja za 2000 stanovnika opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, koji je pokrenut u februaru ove godine, i proces popisa stanovništva. Za ovo zadnje, premijer je istakao značaj ovog procesa i direktan uticaj što ima učešće u ovom procesu i na pravednu raspodelu budžeta za opštine i strateško planiranje politika i projekata. 

Druga tema razgovora bilo je glasanje za razrešenje ili ne predsednika opština, koje će biti održano 21. aprila, i rad naših institucija na organizovanju ovog demokratskog procesa koji je iniciran potpisima građana ovih opština.

Premijer Kurti je zahvalio potpredsednicama na njihovoj posvećenosti i poslu koji obavljaju i ponudio nastavak saradnje u usluzi zahteva i potreba građana koje predstavljaju i opština kojima upravljaju.

Last modified: 18 априла, 2024

Comments are closed.