Zyra e Kryeministrit

Svečano je otvoren novi objekat Odeljenja za Izradu Dokumenata u okviru Agencije za Civilnu Registraciju

5 marta, 2024

Priština, 05. mart 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, učestvovao je danas na svečanom otvaranju novog objekta Odeljenja za izradu dokumenata u okviru Agencije za Civilnu Registraciju, na kojoj je bio zajedno sa ministrom Unutrašnjih Poslova , Xhelal Sveçla, dva zamenika ministra, Bardhyl Dobra i Blerim Gashani, kao i direktorom Agencije za Civilnu Registraciju Republike Kosovo, Blerim Camaj.

Posetom i inauguracijom novog objekta za izradu pasoša u Republici Kosovo, premijer Kurti je istakao da su sada uslovi za rad svakog javnog službenika za ovo pitanje koje zahteva visok lični i profesionalni integritet mnogo pogodniji i dostojanstveniji.

„Ukupna vrednost ovog objekta u radovima koji su već završeni je 1,5 miliona evra. Ukupno je 196 službenika za zahteve za pasoše u Republici Kosovo, njih 20 je u Prištini, dok imamo 95 službenika u sektoru za izradu pasoša, koji sada imaju uslove za dostojanstven, odgovarajući rad. Iz ovog susreta i posete koju smo imali videlo se da je povećana volja za rad, ali ujedno i njihova zahvalnost za ove nove kancelarije, u kojima se sada nalaze“, rekao je premijer.

U međuvremenu, ministar Unutrašnjih Poslova, Xhelal Sveçla, zahvalivši se građanima na razumevanju koje su imali proteklih dana zbog premeštaja ustanove i kašnjenja u pružanju usluga, najavio je da će od 15. ovog meseca početi izdavanje nove dokumentacije sa udvostručenim kapacitetima, uzimajući u obzir visoke zahteve za dobijanje pasoša, čiji je broj od 1. januara oko 124 hiljade.

Cela izjava premijera Kurtija za medije:

Zajedno sa ministrom Unutrašnjih Poslova, g. Xhelalom Sveçlom, njegova dva zamenika, Bardhylom Dobrom i Blerimom Gashanijem, kao i sa direktorom Agencije za Civilnu Registraciju Republike Kosovo, Blerimom Camajem, danas smo posetili i svečano otvorili novi objekat za izradu pasoša u Republici Kosovo.

To je pitanje koje zahteva visok lični i profesionalni integritet, gde kvalitet postaje sigurnost, a sigurnost kvalitet, a ovom prilikom smo razgovarali sa radnicima, sa tamošnjim javnim službenicima, koji sada imaju mnogo pogodnije uslove za važan i osetljiv posao koji rade, odnosno izradu pasoša.

Ukupna vrednost ovog objekta u radovima koji su već završeni je 1,5 miliona evra. Ukupno, kod zahteva za izdavanje pasoša u Republici Kosovo ima 196 službenika, od kojih je 20 u Prištini, dok imamo 95 službenika u sektoru za izradu pasoša, koji sada imaju uslove za dostojanstven, odgovarajući rad i iz ove posete sastanka koju smo imali, bilo je jasno da je povećana radna volja, ali u isto vreme i njihova zahvalnost za ove nove kancelarije, u kojima se sada nalaze.

Pošto je ovo veoma osetljiv posao gde je bezbednost izuzetno važna, izvinjavamo se što nije moguće posetiti ovako fine kancelarije sa vašim kamerama.

Last modified: 5 марта, 2024

Comments are closed.

×