Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je primio na sastanku nemačkog diplomatu i bivšeg šefa UNMIK-a Joachima Rückera i bivšeg predsednika Kosova, Fatmira Sejdiua

14 februara, 2024

Priština, 14. februar 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti primio je na sastanku nemačkog diplomatu i bivšeg šefa UNMIK-a Joachima Rückera i bivšeg predsednika Kosova, Fatmira Sejdiua.

Tokom sastanka g. Sejdiu je obavestio premijera o pokretanju njegove autobiografije pod nazivom “Ora e Kosovës” (Čas Kosova), delo koje govori o iskustvima i izazovima u vođenju zemlje.

Dalje, g. Sejdiu i g. Rücker su sa premijerom podelili detalje o predavanju koje su održali na Univerzitetu u Prištini, sa fokusom na važnost obrazovanja i vaspitanja mlađih generacija.

Sa svoje strane, premijer Kurti je visoko ocenio doprinos i ulogu Nemačke u razvoju i konsolidaciji države Kosovo.

Druga tema razgovora bila su aktuelna dešavanja i izazovi sa kojima se zemlja suočava, posebno u kontekstu dijaloga sa Srbijom. Premijer Kurti je istakao posvećenost vlade da napreduje u ovom procesu, u normalizaciji odnosa sa uzajamnim priznavanjem u centru, očuvanju državnih interesa i promovisanju stabilnosti i mira u regionu.

Last modified: 15 фебруара, 2024

Comments are closed.