Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi primio je na sastanku poslanike nemačkog Bundestaga

8 februara, 2024

Prvi zamenik premijera za Evropske Integracije, Razvoj i Dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi primio je na sastanku delegaciju koju čine poslanici nemačkog Bundestaga. Nemačke poslanike na ovom sastanku pratio je i ambasador Nemačke na Kosovu, Jorn Rohde.

Tokom razgovora, zamenik premijera Bislimi se zahvalio nemačkim poslanicima na poseti Kosovu, izrazivši zahvalnost za doprinos Nemačke i kontinuiranu podršku u izgradnji države Kosova, napretku i razvoju zemlje.

On je dalje  poslanicima predstavio stanje u zemlji i ciljeve Vlade, istakavši one u evropskim integracijama kao proces od visokog prioriteta za našu zemlju, kao i dostignuća na ekonomskom planu u relevantnim pokazateljima i pokazateljima vladavina prava. Zamenik premijera Bislimi je naglasio da svaka politika koju sprovodimo ima samo jedan cilj, a to je unapređenje života svih građana zemlje.

Dalje, pomenute su teme kao što su postizanje vizne liberalizacije, regionalna saradnja, proces dijaloga i čin agresije na Banjsku. Na ovom poslednjem, poslanici Josip Juratović i Thomas Hacker čestitali su kosovskoj policiji na odmerenom odgovoru i izrazili zabrinutost za veliki arsenal pronađenog oružja.

Na kraju, zamenik premijera Bislimi se još jednom zahvalio poslanicima na poseti, kao i na razgovoru i podelenim stavovima.

 

Last modified: 8 фебруара, 2024

Comments are closed.

×