Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je posetio Univerzitetski klinički stomatološki centar, koji je počeo da pruža nove usluge

19 januara, 2024

Priština, 19 januar 2024

Po povratku iz Švajcarske, gde je boravio ove nedelje radi učešća na Svetskom ekonomskom forumu, premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom iu pratnji direktora bolničke i kliničke univerzitetske službe Kosova, Elvira Azizi posetio je stomatološku kliniku.

Tu je , pored razgovora sa stomatolozima, izbliza informisan o tri nove usluge u Kliničkom stomatološkom univerzitetskom centriu , a to su fiksiraanje proteza, oksidul azota i implantologija, koje su započete pre manje od godinu dana. On je visoko cenio kvalitetne usluge i kratko vreme čekanja pacijenata, dok se stomatolozima zahvalio na trudu i zalaganju.

On je takođe posetio i Urgentnu službu i Kliniku za hirurgiju i ortopediju, kako bi se još jednom informisao o stanju 13 pacijenata povređenih u eksploziji gasne boce u Kčiću kod Mitrovice , koje je posetio prošlog vikenda, na dan nesreće.

„Lekari, medicinske sestre ćine sve što mogu i znaju. Njihov profesionalizam i posvećenost je na visokom nivou i videli smo,isto kao u Univerzitetskom kliničkom stomatološkom centru i ovde, red i disciplinu, ali istovremeno i pacijente koji su nam nepsredno pokazali da su zadovoljni uslugama koje dobijaju i tretmanom koji imaju. “, rekao je premijer.

Govor u celini premijera Kurtija:

Zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom i direktorom KUCSK-a Elvirom Aziziem, danas smo bili u Univerzitetskom kliničkom stomatološkom gde smo neposredno videli tri nove usluge koje su počele pre manje od godinu dana, a posebno smo bili svedoci implantologije, u kom slučaju smo razgovarali sa tamošnjim stomatolozima i zahvalili im se na njihovom trudu i zalaganju, uključujući ne samo kvalitetne usluge već i veoma kratko vreme čekanja pacijenata.

U međuvremenu smo nastavili ovde do Urgentnog centra , a zatim do plastične hirurgije da vidimo šta se dalje dešavalo sa onih 13 pacijenata koji su neki lakše a neki veoma teško povređeni eksplozijom gasne boce i koji dolaze iz sela Kčić – Mitrovica. Obavešteni smo da se jedna od pacijentkinja već nalazi u Švedskoj, koja je imala opekotine trećeg stepena na skoro 70 odsto tela. Ali imamo još dva pacijenta koji su u Nemačkoj, pet je ovde i dva se spremaju za slanje u inostranstvo preko Ministarstva zdravlja.

Doktori, medicinske sestre šine sve što mogu i znaju. Njihov profesionalizam i posvećenost je na visokom nivou i videli smo, isto kao u Univerzitetskom kliničkom stomatološkom centru i ovde, red i disciplinu, ali istovremeno i pacijente koji su nam neposredno pokazali da su zadovoljni uslugama koje dobijaju i tretmanom koji im se pruža .

 

Last modified: 19 јануара, 2024

Comments are closed.

×