Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi primio je na sastanku nerezidentnog ambasadora Saudijske Arabije za Kosovo, Faisala Hifzija Ghazija

7 decembra, 2023

Priština, 7. decembar 2023

Prvi potpredsednik Vlade za Evropske Integracije, Razvoj i Dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, u pratnji potpredsednice Vlade za Pitanja Manjina i Ljudska Prava, Emilje Rexhepi, primio je nerezidentnog ambasadora Saudijske Arabije za Kosovo, Faisala Hifzi Ghazi.

Sagovornici su razgovarali o odnosima naše dve zemlje. Ambasador Ghazi je izrazio spremnost za produbljivanje i konsolidaciju bilateralne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao što su energetika, infrastruktura i obrazovanje.

Zamenik premijera Bislimi je sa svoje strane pozdravio posvećenost ambasadora i istakao zalaganje Republike Kosovo u jačanju naših odnosa. Volja je zajednička stoga i rad će se nastaviti u ovom pravcu.

Takođe je govorio o razvojnom potencijalu zemlje, mogućnostima koje nudi Kosovo i načinima na koje one mogu poslužiti za produbljivanje ove saradnje.

Pomenuta je razmena poseta delegacija sa Kosova i Saudijske Arabije, čiji se broj stalno povećava i ima prostora za njihovo intenziviranje.

Zamenik premijera Bislimi se zahvalio ambasadoru na poseti Kosovu i produktivnom razgovoru.

Last modified: 8 децембра, 2023

Comments are closed.

×