Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastao sa Aminom Nuraj, aktivistkinju albanskog nacionalnog pitanja u Sandžaku

25 novembra, 2023

Priština, 25. novembar 2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti je primio na sastanku Aminu Nuraj, aktivistkinju za albansko nacionalno pitanje u Sandžaku. Zajedno s njim bio je i Granit Hyseni, koji se tamo preselio da studira.

Na sastanku su premijer Kurti i gđa. Nuraj govorili o položaju Albanaca u Srbiji, posebno u Sandžaku, te o njihovim izazovima i poteškoćama. Premijer se upoznao sa aktivnostima aktivistkinje Nuraj na zaštiti i promociji albanske kulture, identiteta i tradicije i zagovaranju prava nacionalnih manjina u Srbiji.

Zahvalio je gđi. Nuraj na njenom neumornom doprinosu i zalaganju, i poželeo dobar rad povodom otvaranja kancelarije Nacionalnog Saveta Albanaca u Novom Pazaru.

Ova kancelarija otvorena je u sredu. Na ceremoniji otvaranja, uz Aminu Nuraj, prisustvovao je i predsedavajući Nacionalnog Saveta, Nevzad Lutfiu.

Vlada Republike Kosovo je u oktobru prošle godine potpisala memorandum o saradnji sa Nacionalnim Savetom Albanaca, sa ciljem finansijske podrške za zaštitu i unapređenje prava Albanaca, očuvanje i negovanje jezika, umetnosti, kulture i albanskog identiteta.

Last modified: 27 новембра, 2023

Comments are closed.

×