Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastao sa zaposlenima u fabrici podržanoj Paketom ekonomskog oporavka

8 marta, 2023

Priština, 08.03.2023

Na Međunarodni dan žena, premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, u pratnji ministra finansija, rada i transfera, Hekurana Muratija, posetio je fabriku „Premium Bakery”. Tu se sastao i razgovarao sa zaposlenima podržanim Paketom za privredni oporavak.

Premijer je izbliza video rad fabrike pri čemu ga je direktor Besart Shatri upoznao sa procesom rada, proizvodnjom i povećanjem zaposlenosti u ovoj fabrici.

On je rekao da ovu kompaniju karakterišu visokokvalitetni proizvodi i nedavno povećanje proizvodnje, uključujući i povećanje izvoza.

„Razgovarali smo na koji način mogu da pomognu ovoj fabrici, da se poveća proizvodnja, poveća zaposlenost, pri čemu treba napomenuti da se mnoge državne institucije, poput bolnica i zatvora, snabdevaju proizvodima „Premium Bakery”, rekao je premijer. On je dodao da država, kao garant zakonitosti, kao pobornik razvoja, treba što bliže da sarađuje sa privatnim sektorom, kako bi preduzeća, privreda rasla, a samim tim i blagostanje građana.

On je dalje dodao da je ovo veoma uspešno preduzeće , kome smo zahvalni na proizvodima na našoj trpezi, ali i na doprinosu našoj privredi.

Celokupan govor Premijera:

Zajedno sa ministrom finansija, rada i transfera, g. Hekuranom Muratijem, došli smo danas da posetimo fabriku „Premium Bakery” koju karakterišu visokokvalitetni proizvodi i nedavno povećanje proizvodnje, uključujući i povećanje izvoza.

Direktno u ovoj fabrici radi preko 200 radnika, ali i još 80 indirektno, koji rade u dve smene, a preko leta u tri smene, a ova fabrika ima ukupno 100 različitih proizvoda, gde postoji šest proizvodnih linija, u ukupno preko 1700 prodajnih mesta širom Kosova, koja se snabdevaju . Ako se računaju I poslovne prostorije , onda ih ima više od 3000. Veoma uspešno preduzeće, kome smo zahvalni na proizvodima na našoj trpezi, ali i na doprinosu našoj privredi.

Pošto je danas 8. mart, Međunarodni dan žena, koristim priliku da napomenem da su mere Ministarstva finansija za pomoć zaposlenima Paketom za privredni oporavak, koristi su imale i žene radnice u ovoj fabric.

Pored toga što smo imali zadovoljstvo da probamo i ukusimo proizvode, ujedno smo razgovarali i o tome kako da se pomognu ovoj fabrici, da se poveća proizvodnja, poveća zaposlenost, pri čemu treba napomenuti da mnoge državne institucije, kao npr. , bolnice i zatvori se snabdevaju proizvodima “Premium Bakery”.

Želimo da država, kao garant zakonitosti, kao pobornik razvoja, što bliže sarađuje sa privatnim sektorom, kako bi on rastao , privreda rasla, a samim tim i blagostanje građana.

Last modified: 9 марта, 2023

Comments are closed.

×