Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je regionalnog direktora EBOR-a Mattea Colangelija

21 februara, 2023

Priština, 21.02.2023

U pratnji ministra finansija, rada i transfera Hekurana Muratija, premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, dočekao je regionalnog direktora Evropske banke za obnovu i razvoj, Mattea Colangelija zajedno sa aktuelnim direktorom ove institucije na Kosovu Nil Tejlor i novim direktorom Sergij Masličenko.

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, projektima koji se realizuju uz podršku EBOR-a, kao i o novim mogućnostima saradnje. Tokom sastanka, premijer se zahvalio dosadašnjem direktoru na Kosovu Nilu Tejloru na bliskoj saradnji i poželeo mu uspeh u narednom angažmanu, i poželeo dobrodošlicu g. Maslichenko.

Premijer je posebno istakao projekte kao što su rehabilitacija železničke pruge, odnosno za signalizaciju i telekomunikacije u okviru nje, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gnjilanu i Mitrovici, kao i projekte energetske efikasnosti sa opštinama Priština i Prizren, za koje projekte Vlada Kosova sarađuje sa EBOR-om.

G.Colangeli je u ime EBOR-a izrazio spremnost da podrži vladu u različitim projektima, sa akcentom na one u oblasti obnovljive energije (energija vetra i sunca), energetske efikasnosti i privatnog sektora.

Premijer Kurti, tokom učešća na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu proteklog vikenda, sastao se sa predsednicom EBOR-a Odile Basom.

 

Last modified: 22 фебруара, 2023

Comments are closed.

×