Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je aktivistu albanskog iseljeništva u SAD Jima Xhemu

14 februara, 2023

Priština, 14.02.2023

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti, u pratnji šefa osoblja premijera Luana Dalipija, dočekao je danas istaknutog aktiviste albanskog iseljeništva u Sjedinjenim Američkim Državama Jima Xhemu, zajedno sa predsedavajućim Panalbanske federacije VATRA, Ilmi Berishom, predstavnicima Albansko-američke poslovne mreže i privrednicima iz Amerike i Kanade.

Poželevši mu dobrodošlicu na Kosovu, premijer Kurti se zahvalio g. Xhemi za dragocen doprinos promovisanju i jačanju albanskog i kosovskog pitanja u SAD, posebno kroz dobre odnose sa senatorom Bobom Dolom i kongresmenom Tomom Lantošom. Uloga albanske dijaspore u Americi, bila je ključna za oslobođenje i nezavisnost zemlje i da je i danas podjednako važna u razvoju i afirmaciji Kosova, reko je on

Dalje, premijer Kurti je informisao g. Xhemu i druge o najnovijim dešavanjima u zemlji i regionu, izazovima koji su pred nama, ali i o radu i dostignućima vlade u oblasti vladavine prava, o preduzetim reformama , ekonomskom i demokratskom napretku što je navedeno i u međunarodnim izveštajima.

Jima Xhemu je danas odlikovala predsednica države Vjosa Osmani ordenom slobode za izuzetan doprinos slobodi i nezavisnosti Kosova.

Sastanku su prisustvovali Kristofer Hajland, bliski saradnik bivšeg američkog predsednika Bila Klintona i vođa njegove predsedničke kampanje, kao i gradonačelnik opštine Priština Përparim Rama.

Last modified: 15 фебруара, 2023

Comments are closed.

×