Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio je profesora i suosnivača Odseka za psihologiju Univerziteta u Prištini Mošea Landsmana

5 februara, 2023

Priština, 05.02.2023

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa zamenicom ministra obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Edonom Maloku Bërdynom, poželeo je dobrodošlicu dr. Moše Landsmanu , suosnivača Odseka za psihologiju Univerziteta u Prištini „Hasan Priština“, u pratnji Jete Deve iz Nacionalne udruženja za autizam na Kosovu i profesora Prištinskog univerziteta, Mytahera Haskuke i Njomze Llullakua.

Ovaj sastanak dolazi nakon svečane ovonedeljne ceremonije kada je Ministarstvo obrazovanja , nauke, tehnologije i inovacija odalo priznanje dr. Landsmanu sa počasnom nagradom za izuzetan doprinos razvoju obrazovanja na Kosovu, sa posebnim akcentom na oblast psihologije.

U prijateljskom susretu, razgovarano je o značaju rada dr. Landsmana, koji je, pored akademske oblasti, takođe pomogao u osnivanju različitih centara za mentalno zdravlje na Kosovu, pružajući stalnu stručnu podršku profesionalcima psihologije u zemlji.

Dr. Landsman, sada u penziji, imao je vrednu karijeru kao profesor i psiholog u Izraelu od 1970-ih, dok njegova veza sa Kosovom datira još iz posleratnog perioda kada je prvi put došao da pomogne žrtvama seksualnog nasilja tokom rata. U Odseku za psihologiju Prištinskog univerziteta prvi posleratni na Kosovu dr. Landsman je bi dugogodišnji profesor i ostavio je traga na diplomiranju mnogih generacija studenata psihologije.

Premijer Kurti se zahvalio dr. Landsmanu na njegov ključni doprinos uspostavljanju i razvoju oblasti psihologije koja je od fundamentalnog značaja za dobrobit i razvoj društva.
Zamenica ministra obrazovanja , sa njene strane , kao psiholog koja je poticala iz prve generacije ovog odseka , govorila o inspirativnom modelu koji je dr. Landsman ostavio, posebno što se tiče negovanja posvećenosti opštem dobru.

Last modified: 6 фебруара, 2023

Comments are closed.

×