Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi primio je novog nerezidentnog ambasadora Danske za Kosovo Kristijana Gronbeč-Jensena

12 januara, 2023

Priština, 12.01.2023

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, dočekao je novog nerezidentnog ambasadora Danske za Kosovo, Kristijana Grønbech-Jensena, kome je čestitao novu funkciju na ovom prvom zvaničnom sastanku.između njih i poželeo mu uspešnu posetu i dobrodošlicu na Kosovo.

Na sastanku je potvrđen kontinuitet u konsolidaciji jakih odnosa saradnje između naše dve zemlje. Ambasador Grønbech-Jensen je izrazio podršku Danske aplikaciji Kosova za članstvo u Savetu Evrope i takođe pozdravio zahtev za članstvo u Evropskoj uniji, rekavši da Kosovo pripada evropskoj porodici.

Zamenik premijera Bislimi je rekao da nas čeka važna godina u kojoj će se nastaviti puna posvećenost Kosova procesima evropskih integracija, uključujući primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i obavezama koje proizilaze iz evropske agende. Vladavina prava i transparentnost institucija su takođe u fokusu tokom cele ove godine.

„Na Kosovu, Danska nalazi pouzdanog partnera, koji je svoju spoljnu politiku uskladio sa politikom Evropske unije i drži isti stav prema ruskoj agresiji u Ukrajini“, rekao je zamenik premijera Bislimi.

Ovom prilikom, ambasador Grønbech-Jensen je pomenuo i visoko cenio posvećenost Kosova za prihvat i smeštaj avganistanskih građana, kao i saradnju sa međunarodnim partnerima.

Na kraju sastanka ponovljena je posvećenost produbljivanju saradnje u oblasti energetike, posebno zelene i obnovljive energije, kao i u oblasti pravosuđa i ekonomske saradnje.

Last modified: 13 јануара, 2023

Comments are closed.

×