Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao ambasadorku McKe

5 decembra, 2022

Priština, 05.12.2022

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, primio je pomoćnicu administratora za Evropu i Evroaziju u USAID-u, ambasadorku Erin E. McKee.

Vlada Republike Kosovo deli zajedničke vrednosti, opredeljenja i interese sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je premijer Kurti. On je dodao da sa američkim narodom delimo čvrsta zajednička uverenja za slobodu, pravdu i demokratiju.

Ističući snažno partnerstvo između Republike Kosovo i SAD, razgovaralo se o mogućnostima proširenja veza i produbljivanja saradnje, u službi obe zemlje i oba naroda na osnovu vrednosti i uverenja koje delimo.

Na zajedničkom sastanku sa američkim ambasadorom Džefrijem Hovenijem, Liza Manjom iz USAID-a za Evropu i Evroaziju, kao i Zeinah Salahiem direktorkom USAID-a na Kosovu, razgovaralo se o projektima USAID-a koji se realizuju u našoj zemlji, kao i o novim mogućnostima saradnje. Zajedno sa zamenikom premijera Besnikom Bislimijem, ministrom finansija, rada i transfera, Hekuranom Muratijem i ministarkom ekonomije Artanom Rizvanollijem, razgovarano je o napretku koji je postignut u oblastima pravosuđa, ekonomije, demokratije, energetike i upravljanja.

Premijer Kurti informisao je ambasadorku McKee o najnovijim ekonomskim i demokratskim pokazateljima, o napretku u vladavini prava i borbi protiv korupcije, aktuelnim i daljim reformama u pravosudnom sistemu i zakonskom okviru, dobrom upravljanju i planovima Vlade za ulaganja u energetski sektor.

Ponovljena je zahvalnost za pomoć USAID-a Kosovu, koja do danas iznosi više od milijardu dolara i koja prožima svaku fazu naše nove istorije kao države i svaki sektor razvoja naše zemlje.

Last modified: 6 децембра, 2022

Comments are closed.

×