Zyra e Kryeministrit

Održan je prvi sastanak radne grupe za utvrđivanje procedura za osnivanje Jedinice prevođenje

18 novembra, 2022

Pristina, 18 novembar 2022

U prostorijama Vlade Kosova održan je prvi sastanak radne grupe za utvrđivanje procedura za osnivanje Jedinice prevođenje, harmonizaciju i jezičku kontrolu u okviru Kancelarije Premijera Republike Kosova.

Predvoden od Slaviša Mladenović, Poverenik za jezike, cilj ove radne grupe je sprovođenje Koncept dokumenta o osnivanju Jedinice za harmonizaciju, čiji bi zadatak bio analiza prevoda predloga zakona i harmonizacija verzija na službenim jezicima.

Tokom sastanaka radne grupe predstavljene su smernice za formiranje Jedinice za harmonizaciju i diskutovalo se u načelu o sistamatizaciji jedinice u okviru Kancelarije premijera, kadrovskiim i budžetskim pitanjima, kao i kreiranju formalnih uslova za osnivanje jedinice. Na kraju sastanka usvojen je plan rada i raspored aktivnosti tokom narednih meseci.

Pored stalnih članovova radne grupe, sastanku su, u svojstvu posmatrača i donatora, prisustvovali i predstavnici Ambasade Švajcarske, Misije OEBS na Kosovu i IOM-a. Pedstavnici ovih organizacija su tokom današnjeg sastanka članovima radne grupe predstavili planove za podršku osnivanju Jedinice za harmonizaciju.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×