Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi je učestvovao u diskusijskom stolu na temu „Izveštaj o proširenju: Šta ima u njemu za Kosovo?“

16 novembra, 2022

Priština, 16.11.2022

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, učestvovao je u diskusijskom stolu na temu „Izveštaj o proširenju: Šta ima u njemu za Kosovo?“ Deo ovog panela bio je i ambasador EU na Kosovu, Tomas Szuniog, i učesnici iz civilnog društva.

Potpredsednik Vlade je u uvodnom izlaganju rekao da je u situaciji stvorenoj postpandemijskim efektima i inflacijom i energetskom krizom izazvanom ratom u Ukrajini, sposobnost Vlade da interveniše u pravom trenutku i ciljano, je važna. Najvažniji element je politička stabilnost, koja je omogućila brzo i dobro ciljano tretiranje mera Vlade prema potrebama građana.

Prioriteti naše vlade su fokusirani na dve ključne oblasti kao što su pravosuđe i ekonomija. Za nas je važan rezultat koji postižemo, posebno u ovom pravcu. Ovaj izveštaj naglašava i odražava postignuća Vlade u poslednjih 12 meseci. Posebno u pogledu ekonomskog razvoja, brojke, statistike, činjenice i procene Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i mnogih drugih, reafirmišu i odražavaju ova dostignuća.

Zamenik premijera Bislimi je takođe govorio o strategijama i reformama koje je preduzela Vlada, a koje su ocenjene u Izveštaju o zemlji.

 

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.