Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se u Beču sastao sa čelnicima Austrijske pošte, IV, Raiffeisenbank i Kapsch AG

14 novembra, 2022

Beč, 14. novembar 2022

U okviru svog učešća kao uvodnog govornika na Bečkom ekonomskom forumu, premijer Republike Kosovo, Aljbin Kurti, imao je odvojene sastanke sa direktorom kurirske i logistike Austrijske pošte, ujedno i članom Austrijskiog odbora pošte, Peter Umundum, glavnim izvršnim direktorom Raiffeisenbank International, Johann Strobl, predsednikom Industriellenvereinigung (IV), Georg Knill, kao i glavnim izvršnim direktorom Kapsch AG, Georg Kapsch.

Razvoj poštanskog sektora na Kosovu bio je u centru sastanka premijera Kurtija sa g, Peterom Umundumom, direktorom Koliposta i logistike Austrijske pošte i članom Austrijske poštanskog odbora. Istaknuta je posvećenost modernizaciji usluga, kao i mogućnosti saradnje u oblasti digitalizacije i elektronskih usluga.
Sa predsednikom Industriellenvereinigung (IV) Georgom Knilom, premijer Kurti je razgovarao o mogućnostima bliže saradnje između austrijske industrije i industrije Kosova, kao i potencijalu dijaspoer, kao mosta između dve zemlje.

Govoreći o mogućnostima ulaganja na Kosovu, u odvojenim sastancima sa generalnim direktorom Raiffeisenbank International, Johanom Stroblom, kao i generalnim direktorom Kapsch AG, Georgom Kapschom, premijer Kurti je istakao da pored geografskog položaja i institucionalne stabilnosti, Republika Kosovo pruža povoljno okruženje za ulaganja. On je izdvojio privredni rast, nizak javni dug, mladu, kreativnu i talentovanu populaciju, kao i stabilnu fiskalnu politiku.

Na ovim sastancima su naglašeni održivi razlozi za investiranje na Kosovu, kao i mogućnosti za povećanje ekonomske saradnje između Kosova i Austrije, posebno za sektor informacionih tehnologija i finansija.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×