Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti dočekao je ambasadora Portugala Horhea Ajresa Rozu de Oliveiru

19 oktobra, 2022

Priština, 19.10.2022

Interes obe zemlje za intenziviranje bilateralne saradnje u svim oblastima istaknut je na današnjem sastanku premijera Republike Kosovo Aljbina Kurtija i nerezidentnog ambasadora Republike Portugala za Kosovo Horhea Ajresa Roze de Oliveire.

Premijer Kurti je izrazio duboku zahvalnost portugalskoj državi i institucijama, na priznanju i izuzetnoj podršci koju decenijama daju Kosovu.
Ističući da obe zemlje dele iste evropske vrednosti, premijer je ocenio doprinos Portugala u napretku ciljeva Republike Kosovo ka evroatlantskim integracijama, jačanju mira i stabilnosti u regionu.

Ambasador je istakao kontinuiranu podršku Portugala i na međunarodnoj sceni, kao jedne od prvih zemalja koja je zvanično podržala Kosovo u nastojanjima za članstvo u Savetu Evrope.

Tokom sastanka je cenjena rana i kontinuirana podrška našem narodu i državi, posebno u oblasti bezbednosti preko portugalskih trupa u sastavu KFOR-a. Pominjući pozitivne ekonomske i demokratske pokazatelje zemlje, kao i mogućnosti koje Kosovo pruža stranim investitorima, premijer Kurti je istakao potencijal za povećanje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×