Zyra e Kryeministrit

Učenicima osnovnih škola u Preševskoj dolini dele se udžbenici na albanskom jeziku

5 septembra, 2022

Veliki Trnovac i Rajince, 5. septembar 2022.

Vlada Republike Kosovo omogućila je opremanjem udžbenicima na albanskom jeziku za učenike osnovnih škola u Preševskoj dolini.

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, zajedno sa ministarkom Ministarstva obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacije, Arbërie Nagavci, podelili su udžbenike učenicima u osnovnim školama „Muharrem Kadriu“ u selu Veliki Trnovac u Bujanovcu i „Zenel Hajdini“ u selu Rajince u Preševu.

„Važno je da ono što je nedostajalo ranije u oblasti obrazovanja, kao što je nabavka udžbenika na albanskom jeziku, ne nedostaje budućim generacijama i da imaju tekstove na svom jeziku“, rekao je zamenik premijera Bislimi.

G. Bislimi i gđa. Nagavci su izrazili posebno zadovoljstvo što ove tekstove prvi put dele u Preševskoj dolini. Direktori ovih škola su ih lepo dočekali i izrazili zahvalnost na ovoj Vladinoj inicijativi i visoko ocenili dati doprinos. Od njih su primljeni simbolični pokloni, poput knjiga i literature na albanskom jeziku, pisane od autora iz Preševske doline.

Vrednost stavljena na raspolaganje za obezbeđivanje tekstova dostiže cifru od 255 hiljada evra. U ovim posetama, zamenik premijera Bislimi i ministarka Nagavci bili su u pratnji predsednika Nacionalnog albanskog saveta, Ragmi Mustafi.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×