Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi primio je na sastanku predsednika Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, Ragmi Mustafa

29 avgusta, 2022

Priština, 29. avgust 2022

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, primio je na sastanku predsednika Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, Ragmi Mustafa.

Interesi i prava Albanaca u Preševskoj Dolini bili su centralna tema razgovora. Saradnja između nas je važna za zaštitu i unapređenje prava Albanaca. Po principu reciprociteta, Albanci u Preševskoj Dolini treba da imaju jednaka prava zastupanja, kao i Srbi na Kosovu.

Vlada Republike Kosovo je konkretno angažovana za podršku Preševske Doline. Po prvi put je budžetirana podrška u iznosu od 2 miliona evra za Preševsku Dolinu, kako bi se podržali mladi i obrazovanje, staranje o kulturnom nasleđu, nacionalnom identitetu i organizacija za zaštitu prava Albanaca.

U julu mesecu ove godine, odlukom vlade, dodeljeno je 255 hiljada evra za obezbeđivanje nastavnih udžbenika za učenike u Preševskoj Dolini. Zamenik premijera Bislimi i g. Mustafa, razgovarali su o finalizaciji završetka ove isplate i početku raspodele knjiga na pragu početku nove školske godine.

 

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×