Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti: Večno smo zahvalni na narodnoj i državnoj solidarnosti Švajcarske

1 avgusta, 2022

Priština, 1. avgust 2022. godine

Na prijemu koji je organizovala Ambasada Švajcarske na Kosovu, povodom državnog praznika Helvetske konfederacije, premijer Republike Kosovo Albin Kurti izrazio je najsrdačnije čestitke povodom 731. godišnjice herojske zakletve za stvaranje Helvetske konfederacije.

Kao mlada država, izuzetno cenimo Raison d’Etre Švajcarske i trudimo se da naučimo što je više moguće iz posvećenosti i napora švajcarskog naroda za slobodu, nezavisnost, demokratiju i ljudska prava, rekao je premijer Kurti.

On je izrazio zahvalnost na pomoći i podršci Švajcarske u povećanju ekonomskog i socijalnog blagostanja na Kosovu.

Nikada nećemo zaboraviti i večno smo zahvalni na narodnoj i državnoj solidarnosti Švajcarske u najtežem periodu naroda Kosova, bilo uz direktnu pomoć, bilo dočeka desetine hiljada izbeglica sa Kosova tokom rata 1998-1999, kao i na diplomatski postupak Švajcarske Konfederacije, koja je među prvim državama priznala nezavisnost Republike Kosovo, 27. februara 2008. godine, rekao je premijer.

Rekavši da nas raduje svaki uspeh i zalaganje naših sunarodnika za povećanje blagostanja i podizanje ugleda Švajcarske, on je istakao da smo ponosni i mi na njihov doprinos u političkom, ekonomskoj, sportskoj, naučnoj, umetničkoj oblasti i ostalim oblastima švajcarskog društva.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×