Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti u poseti kasarni KBS, “Adem Jashari” i “Mladi Evropljani”

20 jula, 2022

Priština, 20. jul 2022. godine

Predsednik Vlade Republike Kosova Albin Kurti posetio je danas dve kasarne Kosovskih bezbednosnih snaga “Adem Jashari” u Prištini i “Mladi Evropljani” u Pomazatin. Tokom posete bili su prisutni i Ministar odbrane Armend Mehaj i Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati.

U kasarni “Ademi Jašari” primili su ga zamenik komandanta KBS-a general-major Enver Cikaqi, generalni inspektor KBS-a general-major Irfete Spahiu i brigadni general Naim Haziri.
Obraćajući se vojnicima, podoficirima i oficirima KBS-a, premijer Kurti je rekao da naš narod od njih očekuje da održe visok moral i želju da služe zemlji. “ Ljudi van ovih ograda vide vas kao hrabre, mudre i odvažne koji su spremni i pripremljeni da zaštite njih i našu zemlju od bilo kakve opasnosti i pretnje,” rekao je premijer Kurti u svom govoru.

S druge strane, u kasarni “Mladi Evropljani”, pored zamenika komandanta KSB-a, general-majora Envera Cikaqi, premijera Kurti primio je i pukovnik KSB-a Shaip Haziri. Premijer Kurti je pred prisutnim vojnim licima rekao da Kosovske bezbednosne snage nastavljaju da se razvijaju, modernizuju i imaju interakciju sa svojim partnerima.

“KBS su prošle godine bile raspoređen na Bliski istok za svoju prvu mirovnu misiju, zajedno sa našim saveznicima, dok se ove godine spremaju da iskrcaju svoje jedinice u Poljsku i ostrva Falkland za operacije podrške miru. Učešće KBS-a u ovim međunarodnim operacijama na najbolji način pokazuje vaš rad i posvećenost, vaš profesionalizam i volju, visok moral i veliku želju da služite zemlji,” rekao je Premijer Kurti.

On je prilikom posete kasarni “Mladi Evropljani” između ostalog rekao da smo mi mladi evropljani jer smo nova država u Evropi, međutim mi smo stari narod Evrope koji Evropsku uniju smatra vrednošću i svrhom.

“Naša istorija je slavna, a naša budućnost biće svetla,” završio je svoj govor Premijer Republike Kosova Albin Kurti.

 

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.

×