Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: USAID značajan partner u razvoju Kosova

28 Korrik, 2018

Priština, 27. jul 2018. godine

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, učestvovao je na ceremoniji polaganja zakletve nove direktorke USAID-a na Kosovu, Lisa Magno, ceremonija koja se po prvi put održava na Kosovu.
Premijer Haradinaj je rekao da je zadovoljstvo da po drugi put dočeka jednu cenjenu prijateljicu Kosova, ali sada u jednoj veoma značajnoj misiji u svojstvu direktorke USAID-a.
„Za narod Kosova i njene institucije, ime USAID-a znači mnogo. Američki narod je bio sa narodom Kosova od početka naših napora da izgradimo državu i danas slavimo nastavak ove saradnje i prijateljskog partnerstva“, rekao je premijer Haradinaj.
Premijer Haradinaj je dalje rekao da će partnerstvo sa SAD-om biti nastavljeno na svim nivoima, zahvaljujući im se u ime naroda na trajnom prijateljstvu između dva naroda.
„Američki narod je kroz USAID ostavio trag u svim aspektima razvoja i stvaranja države Kosova, počev od glavnih institucija izvršne vlasti, vladavine prava i demokratije, nastavljajući sa ekonomskim rastom i socijalnom inkluzijom“, rekao je premijer Haradinaj.
Zahvaljujući Misiji USAID-a na datom doprinosu u izgradnji državnosti Kosova, premijer Haradinaj je rekao da očekuje nastavak plodne saradnje sa novim rukovodiocem ove misije, u agendi reformi, ekonomskom razvoju a posebno u sektoru vladavine prava.

Last modified: 28 Korrik, 2018

Comments are closed.

×