Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Obrazovanje naše omladine, od ključnog značaja za zemlju

23 Korrik, 2018

 

Priština, 23. jul 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, se sastao sa predstavnicima Kosovsko – Američkog fonada za obrazovanje (KAEF) na čelu sa Dale Pfeifferom, osnivačem ovog fonda i prvim šefom USAID-a na Kosovu.

Premijer Haradinaj se zahvalio predstavnicima KAEF i SAD-a na pomoći koju su pružili u stvaranju mogućnosti za školovanje kosovske omladine na najprestižnijim američkim univerzitetima, kroz stipendije na nivou master studija.

“Marljivo radimo na podizanju kvaliteta obrazovanja na svim nivoima, tako da vašu pomoć u pružanju mogućnosti za naše studente da studiraju u najboljim američkim univerzitetima, će biti direktna pomoć sveobuhvatnom jačanju i razvoju zemlje “, rekao je premijer Haradinaj.

Tokom sastanka, premijer Haradinaj je rekao da su takvi programi i saradnja dobrodošli da se poveća kvalitet obrazovanja u svim oblastima, koje će imati uticaja na ekonomski razvoj.

A predstavnici Kosovsko američkog Fonda za obrazovanje (KAEF), su izrazili svoju spremnost da i u budućnosti nastave saradnju za dobrobit društva na Kosovu.

KAEF je do sada podržao 95 kosovskih studenata za master studije na raznim američkim univerzitetima.

Last modified: 23 Korrik, 2018

Comments are closed.

×