Zyra e Kryeministrit

Premijera Haradinaj je primio na sastanku Državni ministar za međunarodnu trgovinu, George Hollingbery

10 Korrik, 2018

London, 9. jul 2018

Tokom boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu, premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, sastao se sa Državnim ministrom za međunarodnu trgovinu, George Hollingbery.

Premijer Haradinaj se prvobitno zahvalio ministru Hollingbery za podršku koju je Ujedinjeno Kraljevstvo dalo u svim procesima kroz koje je prošla naša zemlja, rekavši da je Kosovo zainteresovano da dobre političke odnose sa jednim veoma snažnim partnerom kakvo je Ujedinjeno Kraljevstvo, ojača i u ekonomskom i trgovinskom aspektu.

„Ekonomski razvoj je prioritet Vlade Kosova, stoga dobre prakse i pomoć od britanske vlade biće dobrodošle za unapređenje i jačanje ekonomskog razvoja zemlje”, rekao je premijer Haradinaj.

Takođe, premijer Haradinaj je naglasio činjenicu da je na Kosovu stvorena dobra poslovna klima, preduzete su mere da proizvođači na Kosovu budu ravnopravni sa regionalnim i proizvođačima iz zemalja Evropske unije.

Premijer Haradinaj je rekao da je kosovska dijaspora u Londonu ostvarila uspehe u mnogim oblastima, a saradnja u tom pravcu će doneti novi duh ekonomskog partnerstva.

Državni ministar za međunarodnu trgovinu, George Hollingbery, zahvalio se premijeru Haradinaj na dosadašnjoj saradnji, naglašavajući da je Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresovano za produbljivanje saradnje i da Kosovo vidi kao ozbiljnog partnera u ekonomskoj oblasti, posebno u oblasti trgovinskih razmena.

Last modified: 10 Korrik, 2018

Comments are closed.

×