Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Bugarsko predsedništvo EU je dinamiziralo evropski put Kosova

4 Qershor, 2018

 

Tirana, 4. jun 2018.

Na marginama Konferencije globalne bezbednosti u Tirani, premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je danas održao bilateralni sastanak sa premijerom Bugarske Bojko Borisovim, kome se zahvalio u ime Vlade i naroda Kosova na podršci koju je dao i daje našoj zemlji, kako bi bila ravnopravna stranka u svim inicijativama i forumima EU sa zemljama Zapadnog Balkana.

“Kosovo je odlučno da nastavi dobre odnose i bilateralnu saradnju sa Bugarskom, kao dve prijateljske zemlje”, rekao je premijer Haradinaj, tokom susreta sa premijerom Borisovim.

Premijer Haradinaj je obavestio bugarskog premijera o procesima na Kosovu, visoko ceneći podršku Bugarske Kosovskom putu ka evro-atlantskim integracijama i izrazio spremnost za dalje produbljivanje saradnje u svim oblastima, sa naglaskom na ekonomiju, obrazovanju i kulturi.

“Još od preuzimanja predsedavanja Predsedništvom EU, Bugarska je igrala važnu ulogu u približavanja Kosova i zapadnog Balkana sa ovom organizacijom i za to ćemo uvek biti zahvalni bugarskoj državi i premijeru Borisovom”, rekao je premijer Haradinaj .
Pozivajući na dalju u pomoć Bugarske, premijer Haradinaj je rekao da Kosovo treba da ima prijatelja kao što je Bugarska u procesu liberalizacije viza i integracija u EU i NATO, ali i u težnjama za pridruživanje INTERPOLU i EUROPOLU .
S druge strane, bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da će Bugarska nastaviti da podržava Kosovo u postizanju njenih ciljeva za uspešnu državu integrisanu u evroatlantsku zajednicu.

Last modified: 4 Qershor, 2018

Comments are closed.

×