Zyra e Kryeministrit

Kosovo je otvoreno za konkretne projekte posvećeni životnoj sredini i očuvanju životne sredine

31 Maj, 2018

 

 

Priština, 31. maja 2018

“Autonomna pokrajina Trento od 1999. godine je pomogla Kosovu u mnogim oblastima, u početku u vidu humanitarne pomoći da bi se nastavilo sa konkretnim projektima, a sada je vreme da ovaj odnos bude unapređen”, rekao je premijer Kosova, Ramush Haradinaj, tokom sastanka sa delegacijom Autonomne pokrajine Trento, Italija, na čelu koje je bila Sara Ferrari, ministarka pokrajine za univerzitet i istraživanje, omladinskih politika, rodna pitanja i razvojnu saradnju.

Na ovom sastanku premijer Haradinaj je obavestio italijansku delegaciju o napretku Kosova u mnogim oblastima, uključujući i nastavak osnaživanja državnosti i međunarodne subjektivnosti.

Premijer Haradinaj je pohvalio veliku ulogu Italije, konkretno autonomne pokrajine Trento, da se pomogne zemlji i takva saradnja treba da se nastavi sa posebnim osvrtom na projekte koji su posvećeni životnoj sredini, oblasti kulture, obrazovanja i poljoprivrede.

“Kosovo je prijatelj Italije, zemlje koja ima mnogo mladih ljudi, sa preduzetničkim duhom i spremnošću za saradnju. Direktne investicije iz autonomne pokrajine Trento su dobrodošle, posebno kada su usredsređeni u oblast zaštite životne sredine i očuvanja životne sredine”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da vlada zemlje je otvorena za bilateralne saradnje.

Sara Ferrari, ministarka pokrajine za univerzitet i istraživanje, omladinskih politika, rodna pitanja i razvojnu saradnju, nakon što se zahvalila premijeru Haradinaj o dočeku, pohvalila je dostignuća na Kosovu i izrazila je posvećenost svoje zemlje na moguću saradnje ubuduće u identifikovanim oblastima od zajedničkog interesa.

Autonomna pokrajina Trento od 1999. godine je dala svoj doprinos za lokalne vlasti na Kosovu, civilnom društvu i realizovala je različite projekte sa Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja i Kancelarije za dobro upravljanje u okviru Kancelarije premijera.

Last modified: 31 Maj, 2018

Comments are closed.

×