Zyra e Kryeministrit

Prijateljstvo sa državom Iowa, dokaz večnog prijateljstva sa SAD-ama

10 Maj, 2018

 

Vučitrn, 10. maj 2018

Svi mi koji smo ovde danas smo srećni i uzbuđeni zbog prijateljstva koje imamo sa državom Iowa i SAD-ama, koja je izgrađena u važnim istorijskim fazama. Tako je izjavio premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na ceremoniji potpisivanja tvinning sporazuma između opštine Vučitrn i grada Norwalk, Iowa , Sjedinjene Američke Države.

Premijer Haradinaj je izrazio zahvalnost svima onima koji su bili uključeni u kreiranje partnerstva sa državom Iova i u bratimljenju grada Norwalka sa Vučitrnom, dajući atribut posebnom angažovanju gradonačelnika Vučitrna, Xhafera Tahirija, ali i prisustvo predsednika Norvalka na Kosovu i njegovom angažovanju u ovom projektu. Svi mi koji smo ovde danas, smo srećni i uzbuđeni zbog prijateljstva koje imamo sa državom Iowa i SAD-ama, koje se gradilo u važnim istorijskim fazama.
Svi smo srećni i spremni da doprinesemo tome, ali večeras su junaci ovog prijateljstva dva čelnika, Džafer Tahiri i Tome Philips. Kao Premijer ove zemlje, drago mi je što sam svedok ovog prijateljstva, za koje se molim da će zauvek trajat ; rekao je premijer Haradinaj.

Gradonačelnik Vučitrna, Xhafer Tahiri je rekao da će se danas zaključiti sporazum o prijateljstvu sa jednim gradom i jednom državom, Koji se kosovskom narodu našao u najtežim trenucima. „Danas je poseban dan za grad Vučitrn, za građane Vučitrna, za poljoprivrednike i učenike Vučitrna rekao je gradonačelnik Tahiri.
Gradonačelnik grada Norvalk, Tom Philips je rekao da je srećan za prijem i za formalizaciju bratimljenja između dva grada Norvalka i Vučitrna, dodajući da su zvaničnici Norvalka i Odeljenje za ekonomski razvoj, radili veoma predano poslednje dve godine da ostvare ovo partnerstvo.
Komandant Nacionalne garde Iowe, general-major Timothi Orr, je rekao da je čast da stoji pored vas u našoj kući. „Večeras počinjemo novi san, imamo ljude, resurse, i imamo veliko srce „rekao je general Orr izražavajući uverenje i za druge saradnji u budućnosti.

Tom Philips, gradonačelnik grada Norwalk iz Iowe, je proglašen počasnim građaninom Vučitrna.
 

 

Last modified: 10 Maj, 2018

Comments are closed.

×