Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Prekaz ujedinjuje mnoge istorije o Albancima

12 Maj, 2018

Skenderaj, 12. maj 2018

“Otpor i herojski rat Tahira i Nebih Meha pokazali su da se Albanci više neće bojati tadašnjeg režima koji je zatvorio omladinu Kosova”, rekao je premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj, nakon odavanja počasti na grobu Tahira i Nebiha Meha, na 37. godišnjici pogibije.

Premijer Haradinaj je rekao da Prekaz ujedinjuje mnoge istorije o Albancima. “Ranije je bio Ahmet Delija, sada su Tahir i Nebih, ali onaj koji sve nas kao naciju zaista počastvuje je legendarni komandant Adem Jashari, porodica Jashari”, rekao je premijer Haradinaj.

Predsednik opštine Skenderaja Bekim Jashari rekao je da je obaveza svih nas da poštujemo naše heroje i pale borce. On je rekao da je njihova pogibija pre 37 godina motivisala mlade kako se voli domovina.

Ilir Meha, unuk Tahira Mehe, zahvalio se premijeru Haradinaju na dolasku u Prekazu da počastvuje prolivenu krv za slobodu prvih heroja borbe Shabana Polluzhe.

Premijer Haradinaj je takođe posetio temelje Kule otpora Tahira i Nebiha Mehe i Kulu porodice Meha i u znaku zavhalnosti poklonio je nacionalnu zastavu unuku Tahira, Iliru Meha.

Last modified: 12 Maj, 2018

Comments are closed.

×