Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Goranci zalužuju da imaju svoju opštinu

10 maja, 2018

 

9 Maj 2018

Republika Kosovo ima veoma napredan i moderan Ustav, koji jasno određuje prava svake zajednice koja živi na Kosovu, isto tako i zajednice Goranaca. Kao premijer zemlje, pored onoga što je napisano, angažovao sam se da Vlada koju predvodim bude predstavljena od strane svake zajednice, kako bi se isti bavili zadacima i realizacijom zahteva za poboljšanje života svih građana, izjavio je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj na obeležavanju Dana Goranaca u mestu Brod, u Dragašu.

Premijer Haradinaj je rekao da je simbolika ove proslave slična sa mnogim regionima širom zemlje, prema tome predstavlja istu tradiciju.
„Razgovrali smo o načinu života kao i o tome šta nacionalna Vlada može da učini. Ovo je inicijativa cenjenog poslanika Adema Hoxha, koji u parlamentu predstavlja zajednicu Goranaca u Skupštini Kosova, i na čiji predlog sam i došao ovde kako bi se informisao o stanju i ovdašnjim procesima“ rekao je Premijer.

Predsedavajući Vlade je pred stanovnicima Broda u Dragašu rekao da osnivanje nove opštine, tačnije Goranske, ne predstavlja gubitak za Albance, bilo da se radi o onima u Opoju, bilo u Prizrenu ili negde drugde, „naprotiv, omogućava ovim ljudima da žive i imaju jednake mogućnosti za život, samim tim podržavam opštinu u Gori kako bi se život odvijao na najbolji mogući način“, istakao je premijer Haradinaj.

U međuvremenu, poslanik iz redova goranske zajednice, Adem Hoxha, zahvalio se Premijeru na konstantnoj podršci, dok je govorio pred prisutnima o načinu proslavljana ovog dana.
Dan Goranaca je proslava koja simboliše zajedništvo, harmoniju i dobrobit. Na ovoj manifestaciji je rečeno da je ova proslava i dokaz o zajedničkim nastojanjima izgradnje države Kosovo.
Tokom posete Brodu u Dragašu, premijer Haradinaj je razgovarao sa mnogim građanima ove zajednice.

Last modified: 2 децембра, 2022

Comments are closed.