Zyra e Kryeministrit

Osnovana komisija za izradu Nacrta zakona o Vladi

10 Maj, 2018

Priština, 8. maj 2018

Vlada Kosova je na redovnoj, 45. sednici Vlade donela odluku o osnivanju Komisije za izradu Nacrta zakona o Vladi.

Ocenivši važnost usvajanja ovog Nacrta zakona, premijer Haradinaj je rekao da se ovom odlukom šalje dobra poruka EU, i da stanje u Vladi i način izgradnje upravljanja nije eksperiment bez granice.

Ovom prilikom je premijer rekao da u utvrđenom vremenskom periodu u budućnosti, želimo da definišemo šta Vlada predstavlja, ali i da budemo dobar primer upravljanja i Vlade.

„Vlada je ono što jeste, i mislim da je funkcionalna, završava svoj posao, međutim, kao vlada zemlje i kao zemlja koja teži ka učlanjenju u EU, zakon o Vladi je neophodan, tačnije, zakon koji će utvrditi broj resora, broj ministarstava, broj svih nadležnosti, uključujući i zamenike premijera i zamenike ministara. Ovo je proces koji se tiče Vlade i koji ona mora da obavi, ja znam da je po tom pitanju dosta urađeno u prošlosti“, rekao je premijer Haradinaj.

Takođe, premijer je rekao da će u odgovarajućem momentu Vlada proslediti ovaj Zakon Skupštini, kao bi kada se u budućnosti bude formirala Vlada, postojao jasan zakonski okvir o Vladi, koji će dati legitimitet odlukama i učiniti da one ne budu tema konstantnih debata, bilo zbog veličine, bilo zbog drugih tema, prema tome, definisaće šta je Vlada Kosova, i ko će je činiti u budućnosti.

Last modified: 10 Maj, 2018

Comments are closed.

×