Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je izvršio omaž pred spomenikom kosovskih heroja, Bahri i Fahri Fazliua

7 Maj, 2018

Podujevo, 7. maj 2018.

Na 20. godišnjicu od pada kosovskog heroja, Bahri Fazliua, premijer Republike Kosovo, je izvršio omaž i položio venac sa cvečem na spomenik narodnih heroja, Bahri i Fahri Fazljiua.

Premijer Haradinaj je rekao da je NKBO nekada poznavala po nacionalnom idealu i idealu za slobodu najčistije albanske mladiće, i da iz svog iskustva po onima koje je poznavao, za vreme i posle rata, pronašao je kod njih izuzetnu čistoću nacionalnog ideala i ideala za slobodu. Nešto što poštuje naš narod kao što poštuje Ukshina Hotija, Bahri Fazliua i kao i one muškarce koji su nam tokom svog životnog puta dali mogučnost da se pozivamo na te puteve i argumente.

“Spojiti tradiciju na ovom mestu i odati počast na ovom mestu gde se odmaraju, a zatim istorijsko održavanje sečanja koje stvaramo na ovim godišnjicama, koliko god da se ponekad misli da je to ponavljanje, ono ima svoju vrednost i na ovim obeleženim mestima naše istorije, vredi da se ujedinimo svi zajedno, odakle god da dolazimo, bez obzira na to koju pripadnost imamo da li političku ili na neku drugu, pripadnost se ne menja, mi smo iz ove zemlje, Albanci smo, na našem smo pravu “, rekao je premijer Haradinaj.

Prema rečima premijera Haradinaja, prava Albanaca se trebaju posmatrati i kao fragmentizovana, jer želja da se sva realizuju sa jednim zajedničkim projektom koji smo imali i koji je bio pravo na borbu za slobodu i je dao neke rezultate, ali nije dao sve one rezultate i sva ona očekivanja.

“Konsolidujući sadašnja dostignuća mi ne izlazimo sa puta naših palih boraca i patriota. Ako idemo na pažljivu konsolidaciju dostignuća, upravo žrtve i krv Bahri Fazliua, Luana i drugih, stvaramo osnovu za naredne faze, za naše pravo, kao Albanci na našoj zemlji na Balkanu “, rekao je premijer Haradinaj .

U ime porodice Fazliu, prisutni su pozdravili unuka Bahri Fazliua, Fahri Fazliua mlađi. Prisutni na ovim omažima su bili i predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli, članovi porodice, predstavnici političkog života i mnogi prisutni.

Last modified: 7 Maj, 2018

Comments are closed.

×