Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti sastao se sa zamenikom premijera i ministrom Spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulahom bin Zajedom bin Sultanom Al Nahjanom

28 septembra, 2024

Njujork, 28. septembar 2024

Premijera Republike Kosovo Albina Kurtija je dočekao na sastanku u Njujorku zamenik premijera i ministar Spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulah bin Zajed bin Sultan Al Nahjan.

Tokom razgovora, premijer Kurti je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kontinuiranoj podršci Kosovu. Razgovarano je o jačanju saradnje i povećanju ekonomskih odnosa dve zemlje. Premijer Kurti je istakao prednosti koje nudi Kosovo kao pogodna i povoljna destinacija za investicije i okruženje za poslovanje, pozivajući kompanije da dođu i upoznaju našu zemlju šire i investiraju u oblastima od zajedničkog interesa.

On je upoznao zamenika premijera i istovremeno ministra Spoljnih poslova Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjanua i za zalaganja i unapređenja naše države ka zelenoj i obnovljivoj energiji, posebno na uspešno održanoj aukciji i na predstojećim aukcijama ove godine, kao dobru priliku za investitore.

Last modified: 17 октобра, 2024

Comments are closed.