Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti se sastao sa komandantom KFOR-a, Özkanom Ulutasom

13 avgusta, 2024

Priština, 13. avgust 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, primio je na sastanku komandanta KFOR-a Özkana Ulutasa.
Ovaj sastanak je održan u okviru intenzivnih konsultacija i kontinuirane koordinacije. Tokom sastanka razgovarano je o saradnji između Vlade, bezbednosnih institucija i NATO misije na Kosovu, KFOR-u, u službi održavanja bezbednosti i mira u zemlji.

Među centralnim temama bilo je otvaranje glavnog mosta na Ibru u Mitrovici kao ispravne, neophodne i korisne stvari. Premijer Kurti je obavestio komandanta KFOR-a o opštim radovima koji se izvode na glavnom mostu preko reke Ibar i rezultatima preliminarnog izveštaja o proceni stabilnosti mosta, koji je ekonomski operater podneo Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture. U okviru neophodnih koraka koje je Vlada preduzela za otvaranje mosta, on je podsetio i na javni sastanak sa građanima Severne Mitrovice, koji je 8. avgusta organizovala opština Severna Mitrovica, na koji su prisustvovali građani srpske zajednice, nevladine organizacije i predstavnici sa centralnog i lokalnog nivoa kao i KFOR-a i EULEKS-a.

Premijer je izrazio uverenje da sloboda kretanja i vladavina prava, mir i bezbednost su ispravni mogući zajedno.

Na ovom sastanku govorilo se i o suočavanju sa požarima u ovim vrelim letnjim danima i pomoći koju bi KFOR mogao da pruži u gašenju istih koji su nastali na poljima i stigli na planine.

Premijer Kurti, koji je bio u pratnji prvog zamenika premijera, Besnika Bislimija, ministra Administracije lokalne samouprave, Elberta Krasniqija i zamenika generalnog direktora Kosovske policije, Fehmije Hotija, zahvalio se komandantu KFOR-a, Ulutasu, na saradnji i redovnoj komunikaciji.

Last modified: 14 августа, 2024

Comments are closed.