Zyra e Kryeministrit

Zamenik premijera Bislimi dočekao je oproštajnom sastanku ambasadorku Holandije na Kosovu, Carin Lobbezoo

24 juna, 2024

Priština, 24.06.2024

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bislimi, dočekao je danas na oproštajnom sastanku ambasadorku Kraljevine Holandije na Kosovu, Carin Lobbezoo.

Na početku, zamenik premijera Bislimi se zahvalio ambasadorki na njenom doprinosu, radu i kontinuiranoj podršci Republici Kosovo tokom poslednjih godina, posebno u napretku, razvoju i putu ka evropskim integracijama naše zemlje.

On je visoko ocenio blisku saradnju sa ambasadorkom u ove tri godine. Oni su zajedno sagledali dešavanja koja su se desila u ovom periodu i situaciju u zemlji i regionu, kao i razgovarali o perspektivama za sadašnjost i budućnost. Ambasadorka je kao jedan od najposebnijih trenutaka u svom mandatu ocenila liberalizaciju viza za građane Kosova.

Razgovarano je io nepokolebljivoj posvećenosti Kosova procesu evropskih integracija i pripremama naše zemlje u okviru Plana rasta kao važnog instrumenta podrške zemljama Zapadnog Balkana na putu ka EU. Zamenik premijera Bislimi je istakao da je Kosovo prva zemlja koja je poslala nacrt narativne i reformske agende Evropskoj komisiji, dokazujući ne samo nivo pripremljenosti, već i volju i spremnost za važne korake napred.

Zamenik premijera Bislimi je izrazio zahvalnost na brojnim produktivnim i konstruktivnim razgovorima, razvoju i jačanju odnosa između Kosova i Holandije i poželeo ambasadorki dalji uspeh u narednim angažmanima.

Last modified: 24 јуна, 2024

Comments are closed.

×