Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti poželeo je dočekao studente Amsterdamskog univerzitetskog koledža

17 juna, 2024

Priština, 17.06.2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, sastao se sa grupom studenata sa Amsterdamskog univerzitetskog koledža, koji su deo „izlaska na teren Laboratorije mira“ i borave u studijskoj poseti našoj zemlji.

I ove godine studenti dolaze iz mnogih zemalja širom sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku, Italiju, Holandiju, Island, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu i Tajland.

Premijer je studentima predstavio dostignuća Vlade u poslednje tri godine: u zapošljavanju – posebno žena i mladih, takođe kroz platformu “Superpuna”; u najveće kapitalne investicije u istoriji Republike Kosovo; u vladavini prava i borbi protiv korupcije; u digitalizaciji; u ulaganjima za stipendije za studije STEM (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i programu balkanistike na Univerzitetu u Prištini, gde se okupljaju studenti iz različitih zajednica; za prelazak na obnovljivu energiju; za pravdu i ravnomernu raspodelu ekonomskog razvoja zemlje, između ostalog kroz dodatke za majke porodilej , besplatno fakultetsko obrazovanje, kroz stipendije i afirmativne mere za nevećinske zajednice.

Takođe, premijer je odgovorio na pitanja i interesovanje studenata o povećanju ulaganja u zdravstvo, o međunarodnim odnosima i spoljnoj politici Kosova.
Premijer Kurti se zahvalio studentima na iskrenom i plodnom razgovoru, pri čemu je cenio njihovu želju i volju da dublje i bolje upoznaju našu zemlju.

Last modified: 19 јуна, 2024

Comments are closed.

×