Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti uputio je pismo saučešća porodici profesora Rexhepa Ferrija

6 juna, 2024

Priština, 06.06.2024

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti je pismom izrazio saučešće porodici pokojnog profesora Rexhepa Ferrija.

Izražavajući saučešće u ime naroda i Vlade Kosova, premijer je rekao da je Rexhep Ferri, slikar, profesor i pisac, bio svetla ličnost naše nacionalne kulture i umetnosti koja nikada neće biti zaboravljena.

„Naš uvaženi profesor, ugledni doajen Rexhep Ferri, od svojih početaka u Peći, do svojih doprinosa kao predavača i člana Kosovske akademije nauka i umetnosti, ostavio je bogato umetničko i prosvetno nasleđe. Njegova dela su visoko cenjena od strane kritičara i pomogao je u formiranju i uzdizanju mnogih mladih umetnika. Republika Kosovo će se pobrinuti da njegovo delo bude dokumentovana, zaštićeno i da svaka nova generacija prepozna njegovo delo “, napisao je premijer Kurti u pismu saučešća.

Pismo saučešća u celini premijera Kurtija:

Draga porodica Ferri,

Sa dubokim bolom primili smo vest o smrti Rexhepa Ferrija. Izražavam vam iskreno saučešće u ime naroda i Vlade Kosova. Rexhep Ferri, slikar, profesor i pisac, bio je svetla ličnost naše nacionalne kulture i umetnosti koja nikada neće biti zaboravljena.

Naš uvaženi profesor, ugledni dojan Rexhep Ferri, od svojih početaka u Peći, do svojih doprinosa kao predavač i član Kosovske akademije nauka i umetnosti, ostavio je bogato umetničko i prosvetno nasleđe. Njegova dela su visoko cenjena od strane kritičara i pomogao je u formiranju i uzdizanju mnogih mladih umetnika. Republika Kosovo će se pobrinuti da njegovo delo bude dokumentovano, zaštićeno i da svaka nova generacija prepozna njegov delo.

Kosovo je izgubilo jednu od najznačajnijih ličnosti umetnosti i kulture. Naše najdublje saučešće njegovoj porodici, prijateljima i svima koji su imali čast da ga poznaju i rade sa njim. Sećajmo se i poštujmo uvek život i delo Rexhepa Ferrija.

Sa poštovanjem i tugom,
Albin Kurti
Premijer Republike Kosovo

 

Last modified: 6 јуна, 2024

Comments are closed.

×