Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti sastao se sa ministrom trgovine Republike Turske Omerom Bolatom

3 juna, 2024

Neposredno pre početka prvog kosovsko-turskog ekonomskog foruma, premijera Republike Kosovo, Albina Kurtija, dočekao je turski ministar trgovine Omer Bolat.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim ekonomskim i trgovinskim odnosima i razmotrene su mogućnosti i mogući koraci za njihovo dalje produbljivanje i povećanje bilateralnih investicija. Ekonomski forum koji se danas održava u Istanbulu i potpisivanje Zajedničke deklaracije o uspostavljanju Zajedničke ekonomske i trgovinske komisije (JETCO), sutra u Ankari između ministra Bolata i ministarke industrije, trgovine i preduzetništva Rozete Hajdari, su neki od konkretnih koraka u tom pravcu.

Premijer Kurti, koji je bio u pratnji zamenice premijera Emilje Redžepija, ambasadora Kosova u Turskoj Agona Vrenezija, šefa osoblja Luana Dalipija i zamenika ministra industrije, trgovine i preduzetništva, Mentora Arifaja, zahvalio se ministru Bolatu. i Turskoj državi za gostoprimstvo tokom njegove posete i kontinuiranu podršku Kosovu koja je prožimala različite faze, od oslobođenja do proglašenja nezavisnosti i povećanja međunarodnog subjektiviteta Republike Kosovo.

U Istanbulu se danas održava prvi ekonomski forum Kosova i Turske. Pored premijera Kurtija, učestvuju i drugi predstavnici vladinog kabineta, među kojima su ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci, ministar regionalnog razvoja Fikrim Damka, zamenik ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Hysen Durmishi, zamenica ministra kulture, omladine i sporta, Daulina Osmani i zamenik ministra ekonomije, Getoar Mjeku.

 

Last modified: 3 јуна, 2024

Comments are closed.

×