Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio na sastanku studente Fakulteta za Javnu Upravu sa koledža AAB

21 maja, 2024

Priština, 21. maj 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa zamenikom ministra Unutrašnjih Poslova, Bardhylom Dobrom, dočekao je grupu studenata sa Fakulteta za Javnu Upravu AAB koledža.

U ovoj studijskoj poseti studenti su imali priliku da nauče više o procesima upravljanja. Tokom razgovora naglašena je uloga i značaj digitalizacije u obrazovanju i upravi, kako u povećanju kvaliteta usluga za građane, tako i u podizanju transparentnosti i odgovornosti institucija.

Pored ciljeva za kvalitet u obrazovanju koje je istakao premijer Kurti, podrška Vlade Kosova studentima je takođe pokazana u okviru paketa za suočavanje sa inflacijom, gde u dva odvojena slučaja svi aktivni studenti koji studiraju po akreditovanim programima u Republici Kosovo koristili su jednokratnu finansijsku podršku.

Studenti su izrazili zahvalnost za sastanak, za kojeg kažu da će podstaći njihovo interesovanje i motivaciju da se profesionalno angažuju i doprinose javnom sektoru i javnoj upravi, kao jednom od glavnih stubova države i usluga za građane.

Last modified: 22 маја, 2024

Comments are closed.