Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti poželeo dobrodošlicu katarskoj Ministarki Socijalnog Razvoja i Porodice, Maryam bint Ali bin Nasser Al Misnad

20 maja, 2024

Priština, 20. maj 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, primio je na sastanku katarsku ministarku za Socijalni Razvoj i Porodicu, Maryam bint Ali bin Nasser Al Misnad.

On se izrazio počašćen posetom koju ministarka Al Misnad čini našoj zemlji, uz zahvalnost Kataru na podršci i doprinosu Kosovu, kako u članstvu u međunarodnim organizacijama, tako i kroz druge programe saradnje u zemlji.

Tokom sastanka ocenjeni su prijateljski odnosi Kosova i Katara, a razgovaralo se i o povećanju saradnje dve zemlje na ekonomskom, komercijalnom i institucionalnom nivou.

Poseban akcenat na sastanku dat je programima socijalne zaštite. Premijer Kurti upoznao je ministarku Al Misnad sa sistemom socijalne pomoći na Kosovu, spomenuo je pilotiranje reforme šeme socijalne pomoći koja je počela ovog vikenda i čije će pouke biti odražene u novom nacrtu zakona o socijalnoj zaštiti.

U okviru mera podrške, premijer je izdvojio dodatke za preko 55.000 trudnica i preko 400.000 dece, koji dokazuju poboljšanje ekonomske situacije i jačanje materijalnog položaja žena na Kosovu. Kao rezultat ovih dodataka, oko 100.000 žena na Kosovu je po prvi put otvorilo bankovne račune.

U okviru buduće saradnje iskazan je obostrani interes u oblasti digitalizacije usluga i sistema socijalne podrške.

Last modified: 21 маја, 2024

Comments are closed.

×