Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti primio na sastanku lidere koalicije VLEN

18 maja, 2024

Priština, 18. maj 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, primio je danas u prijateljskoj poseti lidere koalicije VLEN, albanskih partija u Zapadnoj Makedoniji, Bekima Qokua, Bilalla Kasamija, Arbena Taravarija, Izeta Mexhitija i Afrima Gashija, kojima je čestitao izborni rezultat. To je prvi put da albanska opozicija uspeva da dotakne i pređe 100.000 glasova.

Predstavnici VLEN-a razgovarali su sa premijerom Kurtijem o važnim pitanjima za Albance u Severnoj Makedoniji, ali i međudržavnim odnosima Republike Kosovo i Republike Severne Makedonije i drugim važnim pitanjima. Ruski i srpski uticaj i dalje zabrinjava stranke, što se takođe dešava kroz korumpirane i kriminalne mreže. Razvoj infrastrukture koja povezuje stanovništvo naših zemalja bila je jedna od glavnih tema razgovora, zajedno sa idejama i projektima za oživljavanje ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje.

Sastanak je protekao u duhu srdačne saradnje, imajući u vidu da su Albanci na Balkanu neosporan faktor podrške demokratizaciji, evropskim integracijama, miru i bezbednosti i evroatlantskoj stabilnosti.

Last modified: 20 маја, 2024

Comments are closed.