Zyra e Kryeministrit

Premijer u Kotoru, učestvovao na večeri sa liderima regiona i predstavnicima EU i SAD-a

15 maja, 2024

 

Kotor, 15 maja 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, učestvovao je sinoć na večeri sa liderima, priređena od strane premijera Crne Gore Milojka Spajića u Kotoru, u Crnoj Gori, gde boravi radi učešća na Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske Unije.

Pored lidera regiona, bili su i pomoćnik sekretara za evropske i evroazijske poslove Stejt Departmenta SAD-a Džejms O’Brajen, komesar Evropske Unije za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji i generalni direktor za susedstvo i pregovore proširenja EU, Gert Jan Koopman.

Premijer je naglasio da će na ovom samitu razgovarati o napretku Kosova u Reformskoj agendi Plana rasta i regionalnim pitanjima, uključujući stanje implementacije sporazuma postignutih u okviru Berlinskog procesa.

Danas, sa početkom u 9:30, premijer Kurti će biti govornik u panelu za diskusiju „Aktuelno stanje i budući planovi – Novi plan rasta“.

Ovo je treći ovogodišnji susret između Zapadnog Balkana i Evropske Unije. Ovog puta domaćin skupa je Vlada Crne Gore, a samit se održava pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija“.

Last modified: 16 маја, 2024

Comments are closed.