Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je imao radnu večeru sa čelnicima Partije “Guxo, Donikom Gërvalla i Fatonom Pecijem i predsednicom “Alternative”, Mimozom Kusari Lila

15 maja, 2024

Priština, 15.05.2024

Premijer Republike Kosovo, Aljbin Kurti, sinoć je imao radnu večeru sa čelnicims partije “Guxo”, ujedno zamenicom premijera i ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla, ministrom poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Faton Peci , kao i predsednicom “ Alternative” i ujedno predsednice poslaničke grupe Pokreta VETEVENDOSJE, Mimoza Kusari Lila!

Tokom večere vođena je sadržajna diskusija o aktuelnim dešavanjima, dostignućima i izazovima u ispunjavanju zakonodavne agende, kao i planovima za budućnost, sa fokusom na zakonodavnu agendu u interesu države i van linija političkih podela.

Na sastanku su razmatrene zahtevi i stavovimi aktuelne opozicije u Skupštini Kosova u vezi sa izbornim procesom.

Tam prilikom je naglašeno da , pošto su zakonodavna vlast i vlada u četvrtoj godini mandata, razumljivo da je izborni proces pitanje meseci, ali da dogovor o narednim koracima treba da budu u skladu sa voljom građana Republike, kao i potpunim usaglašavanjem zahteva opozicionih partija u odnosu na poziciju u Skupštini. Tek tada se inicijative za razgovore o novom izbornom procesu mogu ozbiljno tretirati.

U svakom slučaju, partneri vladajuće koalicije izrazili su spremnost i potpuno uverenje da će se negovane vrednosti demokratije i dosadašnji napredak Vlade nastaviti zajedno sa našom opredeljenjem za razvijenu demokratsku državu, uz vladavinu zakona i reda i za integraciju u severnoatlantske strukture.

 

Last modified: 15 маја, 2024

Comments are closed.