Zyra e Kryeministrit

Premijer Kurti je virtuelno razgovarao sa bivšom predsednicom Švajcarske, Micheline Calmy-Rey

10 maja, 2024

Priština, 10. maj 2024

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, održao je virtuelni sastanak sa bivšom predsednicom Švajcarske, Micheline Calmy-Rey, koja je nepokolebljiva pobornica naše zemlje i nezavisnosti.

Gđa. Calmy-Rey, koja je pored toga što je bila druga predsednica Švajcarske, ranije bila i ministarka spoljnih poslova, podelila svoja znanja i iskustva i izrazila stalnu podršku.

Na sastanku je razgovarano i o snažnim bilateralnim odnosima Kosova i Švajcarske, uz akcenat na zajedničkim vrednostima i istorijskim vezama koje već duže vreme ujedinjuju obe zemlje.

Premijer Kurti je izrazio zahvalnost gđi. Calmy-Rey za nepokolebljivu podršku koju je pokazala od pre nezavisnosti Kosova i istakao pozitivan uticaj njenog zalaganja tokom godina. On je takođe istakao da su poslednje tri godine obeležile veliki napredak u demokratskom i ekonomskom razvoju naše zemlje.

Glavna pitanja koja su razmatrana tokom diskusije takođe su uključivala značaj regionalne saradnje u promovisanju stabilnosti i ekonomskog razvoja na Zapadnom Balkanu, kao i tekuće napore Kosova u evropskim integracijama.

Premijer Kurti je izrazio zahvalnost na podršci Švajcarske članstvu Kosova u Savetu Evrope, ističući da je ovaj korak od suštinskog značaja za unapređenje vladavine prava i ljudskih prava u Republici Kosovo.

Last modified: 13 маја, 2024

Comments are closed.

×